den lediga helgen

 
Nu börjar den lediga helgen. Alltså den enda helt lediga helgen på länge och antagligen på hela sommaren. Så här ska firas. Ska bara få ordning på mitt hår, mig själv och allt. Bara sisådär 23 minuter sen än så länge. 
 
 

inget halvhjärtat

 
Lagade min cykel igår, eller ja jag pumpade däcken och bytte ut en ventil i framdäcket så det fungerade, så nu kan jag cykla. Tog min första cykeltur idag och gör ju inget halvhjärtat så tog skrammelcykeln in till stan tränade lite grann, handlade lite mat och cyklade sedan hem igen. Lyckades vara borta från hemmet och aktivt i ca 4 timmar och en kvart. Så nu är jag helt röd i ansiktet och har ont i benen men det var det värt. 
 
 
Förtjänar en cola.
 

det där med att känna sig ensam

 
Jag har sagt det förr och jag säger det igen, mina vänner är så himla fantastiska, fina och gör att jag i stort sett aldrig känner mig ensam. Så kommer det där ordet men, det är när jag ska sova som jag känner mig ensam, det hade nämligen varit underbart om någon bara kunde hålla om mig lite grann just då. Bara lite så där så att man vet att man har en egen som ligger där bredvid och gör att mörkret inte märks så mycket och att tystnaden inte är så tyst. Dock känns det som att jag på sistone har lyckats med att sumpa alla chanser som jag har haft med att få någon som håller om mig. Helt plötsligt slutar de bara höra av sig och jag börjar gå igenom saker jag gjort eller sagt för att än en gång inte veta vad det är jag gör för fel. 
Så efter att jag nu igen råkat ut för den vanliga ingen-svar-på-en-vecka-ångesten får jag nu gå och lägga mig med tankarna, tankarna av att jag alltid misslyckas och med en enda låt på hjärnan, håll om mig.
 
 

bad mood


Alltså är på så sjukt dålig humör just nu. Nästa vecka skulle vi åkt till Siesta festivalen i Hässleholm och mitt favoritband, The Vaccines, skulle haft sin enda sverigespelning där. Så blir hela festivalen inställd, bara en vecka innan den skulle ha börjat. Även Ansiktet skulle ha spelat där, så när jag missade dem på grönan i torsdags tänkte jag att det vara ganska lugnt för jag skulle se dem snart ändå. Trött, arg, börjar snart gråta av frustration och om en halvtimme börjar jag jobba. Måste försöka tänka på något roligt.
 
 

0-kronors-veckan

 
Är nu inne på den sista veckan innan lönen kommer och jag har valt att kalla den 0-kronors-veckan. Eftersom jag är sjukt oekonomisk så har jag aldrig kvar några pengar i slutet av månaden och måste då börja leva på det som finns i skåpen hemma. Det brukar oftast bli soppor som jag slänger ihop med det jag har. Idag gjorde jag en morot- och tomatsoppa som faktiskt blev helt fantastik och med knäckebröd till blev det ännu bättre. Nöjd och mätt tjej nu.
 
 

god och trött morgon


Ställde klockan på fyra idag och fick stressa upp för att sedan iväg vid fem. Börjar nämligen jobba vid 6 idag, sjukt tidigt och dricker kaffe nu innan för att hålla mig vaken. Dessutom ska jag jobba frukost för första gången och det känns också lite ovant, så måste hålla mig pigg nu. Så som sagt kaffe på det så ska det nog lösa sig.
 
 

stress och stress

 
Snacka om att alltid var försenad och stressad nuförtiden. I dag ska jag iväg på Reading där Sofie och hennes klasskamrater ska läsa upp delar ur deras olika manus. Som vanligt har jag inte planerat ordentligt och åkte iväg för att träna en stund innan. Då kom jag på att jag skulle ju umgås lite med Mathilda idag också, så då blev det en snabb träning och sedan hem och fixa sig för att nu skynda iväg igen så vi kan hinna äta lite innan readingen. Stress och stress aldrig annat. 
 
 

dansat mig till 43815 steg

 
Har nog haft en av de underbaraste kvällarna i mitt liv. Jag har suttit i solen och druckit vin, umgåtts med finaste Sofie, åkt härligaste Eclipse, åkt Insane tre gånger i rad och fått snurrigt huvud, ätit sockervadd, godisremmar och vegoburgare gratis, dansat till dansmusik på Tyrol, vandrat in till stan och dansat ännu mer till slagermusik på Victorias och sedan slutade jag och Sofie kvällen med att äta på Max. Allt detta gjorde jag utan att dricka för mycket eller att spendera för mycket pengar. Sjukt nöjd efter denna dag och kan nu somna nästan nyckter och vara stolt över de 43815 stegen jag har gått, eller dansat, mig till idag. 
 
 

idag ska det ske

 
Det här är dagen som det ska ske. Jag ska åka den nya attraktionen på Gröna Lund. Idag ska vi nämligen på kick-off och då får man åka och äta i massor. Kommer antagligen ångra mig när jag väl sätter mig i Eclipse men jag måste bara åka den. Så idag är det dags och jag är taggad.
 
 

långpromenad nu på eftermiddagen

 
Har idag promenerat in till stan, haft picknick och sedan promenerat tillbaka. Alltså ca tre timmars promenad och jag är helt slut i benen. Nu är jag nöjd med att En djävuls romans går på tv och jag kan bara sitta och slappa i soffan. Tycker det dock borde vara förbjudet att visa reklam för skräckfilm på tv, har nu låst dörren en extra gång och kommer inte kunna sova. Typiskt.
 
 

bara nödvändigheter

 
Linn är duktig och skriver på sin C-uppsats.
 
Jag däremot:
 
*Tar roliga bilder på Photo Booth
*Kollar igenom alla bilder på mig själv på facebook
*Bloggar
*Tänker på att jag borde hämta min tvätt
*Tänker på att jag borde gå på toa
*Kollar igenom sommarens schema, till gröna lund, för hundrafemte gången
*Kollar igenom nästa veckas schema på donken och inser att det inte blivit något bättre sen sist jag kollade
*Längtar efter sommarens alla roligheter
*..och tänker nu ringa till Sara
 
Bara nödvändiga saker helt enkelt.
 
 

att gå och lägga sig när solen går upp

 
När man har middag och har så trevligt att man liksom inte vill gå och lägga sig, det är då man blir så förvånad att det helt plötsligt börjar bli ljust och klockan börjar närma sig fem. Är lycklig och trött idag, lycklig över att det är ljust ute och solen skiner och lycklig över att sommaren och kanske fler trevliga middagar är på väg. 
 
 
Lycklig och posande klockan fem på morgonen i ljuset från solen som är på väg upp. 
 

klagar inte

 
Jag klagar inte, för jag har valt det själv, över att vara själv med en godispåse på lördagskvällen. Klagar inte heller över att folk inte hör av sig utan njuter av min ensamhet och över att jag nu, när ögonen börjar gå i kors, kan gå och lägga mig utan att ta hänsyn till någon annan. Lite trist är det allt men som sagt inte klaga utan vara nöjd över att kunna vakna upp tidigt i morgon och inte känna ångest eller huvudvärk efter allt för mycket vin. I morgon ska vi gå på loppis och leta nytt köksbord då gäller det att vara pigg.
 
 
Så då säger jag och snyggaste håret god natt.
 

tredje gången gillt

 
Firade valborg i Uppsala för tredje året i rad. Tredje gången gillt heter det ju och ja det var det mest lyckade året tror jag faktiskt. Jag drack lagom mycket, behövde inte åka hem, drack varannan påskmust, umgicks med underbara människor, skrattade mig till sängs och kände mig fantastiskt snygg i min nya blå klänning.
 
 
..och det är obligatoriskt att ha solglasögon på sig på Valborg, även om det regnar, solen har gått ner och det är näst intill minusgrader. 
 

RSS 2.0